Welk figuurtype heb ik?

Veel vrouwen zijn zich vaak wel bewust van hun lichaamsbouw als het aankomt op kleding. Heb je kleine borsten dan weet je dat het accent niet moeten liggen op de decolleté. Vrouwen die lang zijn kunnen werken met laagjes in een outfit en kunnen outfits in 1 kleur beter vermijden. Heb je dikke armen en brede schouders dan zal je sneller kiezen voor tops met een vlindermouw en shirts die je bovenarmen bedekken. Maar hoe zit dat eigenlijk met schoenen? Vaak wordt er namelijk  geen rekening gehouden met de lichaamsbouw. Bij het passen van schoenen wordt eerder gelet op comfort en uitstraling dan op een match tussen figuur en het type schoen. Maar ook voor schoenen geldt: past het wel bij mijn figuur en lichaamsbouw?  

Klein & petite 

Als je niet al te lang bent, kan je op high heels er off balance look uitzien. Als je  flatjes, loafers  of andere platte schoenen draagt, kan je het beste kiezen voor modellen met een klein hakje. Zorg ervoor dat de kleur van je schoenen past bij je panty en of rokje/ shortje voor verlenging van je benen.  Door het gebruik van een gelijknamige kleur oog je langer. 

Dikke enkels/ zware benen

Draag de hoogste high heels waarin je je comfortabel voelt, maar houd er rekening mee dat de hak niet te dun is. Dus kies niet voor stilletto’s, maar voor high heels met een bredere hak.  Wedges of lange laarzen zijn ook een goede optie. Enkellaarsjes kan je het beste vermijden, omdat ze eindigen bij de enkels. Vermijd ook schoenen met een vierkante neus: hierdoor kan je hoekig lijken. 

Hakhoogte

Een gemiddelde hakhoogte (5 cm) werkt bijna altijd flatterend voor elk type figuur.  Belangrijk is dat het type hak past bij je lichaam. Als je wat voller bent van figuur, dan zullen stiletto hakken je gewicht juist benadrukken. In dit geval kan je beter kiezen voor een dikkere hak die stabieler oogt. 

Neus

Pumps met een spitse neus of puntschoenen zorgen ervoor dat je er slanker uitziet. Maar als je puntschoenen niet lekker vind zitten, kies dan voor een ovale neus.

Bandjes 

Schoenen met bandjes verplaatsen de aandacht naar je voeten. Bandjes met een T-vorm verlengen je benen als de bandjes dezelfde kleur hebben als je huid. Donkere kleuren als zwarte en donkerblauw laten je benen korter lijken. 

Kleur 

’s Avonds is het prima om de kleur van je schoenen aan te passen op de kleur van je outfit. Het oogt chiquer maar aan de andere kant ook weer stijver. Dus als je meer van opvallen houd kies dan voor een gekke kleur of opvallende print! Als je bijvoorbeeld een little black dress draagt speel dan met kleur: het haalt je outfit op. Metallic kleuren zijn geschikt voor zowel ’s avonds als overdag en zijn in principe neutrale tinten. 

Kies bij outfits in een lichte kleur niet voor schoenen in een zware kleur als zwart of donkerblauw. Dit kan je benen korter laten lijken. Kies daarom bij lichte outfits voor zachte tinten in je schoenen zoals ivoor of crème.

Tot slot: een schoen in de kleur van je huid zorgt ervoor dat je benen langer lijken.