Van sneakers naar high heels

Vrouwen die dagelijks op sneakers lopen en andere platte schoenen, vinden het vaak moeilijk om de overstap te maken naar high heels en andere hakken. 
Logisch natuurlijk, als je bedenkt dat het verschil tussen sneakers en high heels te vergelijken is met het verschil tussen dag en nacht. Sneakers en high heels zijn schoenen die ons lichaamsgewicht op verschillende manieren verdelen. Vandaar dat we moeite hebben om te switchen naar iets anders, als we eenmaal gewend zijn aan een schoen.

Waarom sneakers?

Sneakers zitten vaak veel lekkerder en zijn ook veel beter voor je voeten dan een paar high heels. Maar toch zijn sneakers op bepaalde gelegenheden een echte ‘No Go’ en mogen een paar high heels of killer heels niet ontbreken in je wardrobe! Werkend in verschillende kledingwinkels liep ik dagelijks ook op Uggs en sneakers, heerlijk maar niet altijd charmant natuurlijk. 
Tijdens een etentje of het uitgaan staan een paar high heels nou eenmaal eleganter. Ook verandert het je lichaamshouding en heel belangrijk: je lijkt meteen een stuk langer en slanker! Handig voor de dames die niet zijn gezegend met de lengte van de Angels van Victoria’s Secret. Dus wil je als sneakermeisje toch eens de overstap wagen naar high heels? Hieronder vind je een aantal handige tips! 

Vind de juiste shoe style

Vermijd puntschoenen. Alle high heels kunnen op een gegeven moment pijn gaan doen, maar je voeten proppen in een paar puntschoenen kunnen extra pijn gaan doen. Dus als beginner kan je deze style beter laten staan. 
Trouwens vrouwen die regelmatig en jarenlang deze style schoenen dragen lopen vaak voetafwijkingen op, dus op gezondheidsvlak is het ook niet verstandig. 
Een ronde, open teen of vierkante neus is een veel betere keus en kan je als Sneakermeisje snel laten wennen aan een paar heels! 

Hoe High zijn High Heels?

Begin met hakken onder ongeveer 6 cm. Kies ook voor dikkere heels zoals sleehakken , stiletto pumps of puntschoenen zijn niet aan te raden voor Beginners!
Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel verschillende stijlen sleehakken en schoenen met dikkere heels waardoor je er niet minder sexy uitziet dan de Vergevorderen.
De breedte van je voet is net zo belangrijk als je schoenmaat
Maten verschillen per schoen, de ene keer heb je maat 38 en de andere keer 39. Vergeleken met sneakers vallen andere soorten schoenen veel smaller uit waardoor de maat kan verschillen. 

Wat is mijn schoenmaat? 

Een trucje om snel uit te zoeken welke maat je hebt van een bepaalde schoen doe je het volgende:
Houd de onderkant van de linkerschoen tegen die van je blote rechtervoet (en andersom). Je moet in staat zijn de omtrek van de schoen te zien rond je hele voet zowel qua lengte als breedte. Als dit niet het geval is, dan is de maat of de breedte niet goed, neem dan een andere maat of kies voor een andere style.
 
Hoewel we altijd op zoek gaan naar de beste schoenmaat en breedte wilt dat niet zeggen dat je schoenen helemaal perfect zitten. Heb je brede voeten dan moet je vaak een halve tot een hele maat groter gaan. De lengte kan daardoor iets aan de grote kant uitvallen. Kies in dat geval voor een paar high heels met een enkelbandje die je hielen op de juiste plaats houden. Ook kan je zooltjes gebruiken om schuiven te voorkomen. 

Nog een aantal schoenentips

  •  Als je schoenen shopt doe dit dan altijd in de loop van de middag en niet in de ochtend. (Onze voeten zwellen op in de loop van de dag).
  • Ga altijd staan bij het passen en loop een rondje in de winkel. Zijn ze comfortabel genoeg?  Schoenen moeten bij het passen niet pijnlijk of strak aanvoelen.
  • Dit geldt met name voor de killer heels: ook hier geldt ze moeten bij het aantrekken meteen goed voelen. Denk dus niet dat ze gaan uitlopen, want dat is meestal een fabeltje. Vooral met schoenen die je maar een paar keer gaat aantrekken!