Zo voorkom je pijnlijke blaren

Misschien heb je onlangs een prachtig paar nieuwe schoenen gekocht. Het is belangrijk dat je nieuwe exemplaren even inloopt, omdat je daarmee de kans op blaren verkleint. Overkomt het je toch en ben je het zat om telkens blaren te krijgen? Zo ja, lees dan dit artikel met een aantal handige remedies om blaren op natuurlijke wijze te voorkomen.

Nieuwe schoenen en blaren

Een van de leuke dingen aan het kopen van een nieuwe outfit is dat je het kunt combineren met nieuwe schoenen. Of nog beter: koop nieuwe schoenen die perfect bij je nieuwe outfit passen! Of het nu gaat om hakken, flats, laarzen of sneakers: het voelt gewoon fantastisch om in nieuwe schoenen te lopen. Maar bij nieuwe schoenen horen helaas ook blaren. Een pijnlijke blaar kan er al voor zorgen dat je een paar schoenen niet meer aantrekt. Zo zonde!

Tandpasta

Blaren bevinden zich meestal rond de enkels, de achterkant van de voeten of tenen. Deze gebieden zijn namelijk onderhevig aan wrijving. Door wrijving kun je niet alleen blaren, maar bijvoorbeeld ook eelt, likdoorns of uitslag krijgen. Je kunt dit oplopen wanneer je flink wat kilometers wandelt, bijvoorbeeld tijdens het reizen. Gelukkig is er een oplossing voor dit vervelende probleem: tandpasta. Het handige aan tandpasta is dat je het in vrijwel elk huis vindt. Het bevat ingrediënten zoals menthol, waterstofperoxide en zuiveringszout, die bekend staan om hun helende werking. Heb je last van een vervelende blaar? Breng dan een laagje witte tandpasta aan op de pijnlijke plek en laat het een halfuur zitten. Was het af met lauw water.

Talkpoeder

Blaren kunnen onder andere veroorzaakt worden door zweten. Voorkom dit door talkpoeder op je voeten te doen. Dit houdt ze altijd droog en fris. Talkpoeder helpt ook om het brandende of tintelende gevoel van blaren te verminderen.

Olijfolie

Olijfolie is een zeer goed hydraterend middel. Masseer wat olijf- en amandelolie op pijnlijke plekjes op je voet voor onmiddellijke verlichting. Laat het vervolgens een halfuur zitten en was het af met water.

Rijstmeel

Rijstmeel is een geweldige scrub en helpt om vlekken en dode huid van de huid te verwijderen. Breng een pasta van rijstmeel en water aan op het litteken van de blaar. Laat het ongeveer een kwartiertje intrekken en was het dan af met lauw water.

Citroen

Citroen als oplossing voor blaren? Jazeker! De zure eigenschap van citroen werkt als een natuurlijk remedie en helpt jeuk te verminderen. Het kan ook helpen de kans op littekens van de blaren te verminderen. Breng wat citroensap aan op de pijnlijke plek met behulp van een wattenstaafje en laat het een tijdje drogen. Spoel het vervolgens af met lauw water, en je zult merken dat je al een stuk minder pijn hebt.

IJs

IJs is een van de populairste remedies tegen blaren. Wrijf gewoon wat ijs op de pijnlijke plekken. Dit helpt pijn, jeuk en branderigheid te verminderen. Het vermindert ook de zwelling die een blaar veroorzaakt. Heb je geen ijs, maar toevallig wel honing in huis? Dep dan de pijnlijke plekken op je voet in met ruwe honing. Dit zorgt vrijwel meteen voor verlichting van de pijn. Hoe fijn! Zorg er wel voor dat je na het aanbrengen van honing niet direct de deur uitgaat, want honing kan stofdeeltjes aantrekken en de schoenbeet prikkelbaarder maken.