Winter fashion: schoenen trends 2013

De zomer moet nog beginnen, maar over niet al te lang staat de winter alweer voor de deur! Ook de Fashion Weeks die in het kader stonden van de winter trends van 2013 zijn al de revue gepasseerd. Terwijl wij wachten op rokjesdag blikken ze in fashionland alweer vooruit op aankomende winter. Wat betreft schoenen zijn de trends lekker divers en gewaagd! Dus ook deze herfst en winter kan je als echte shoejunk je hart ophalen! Omdat we zo enthousiast zijn, willen we je alvast een voorproefje geven van de aankomende fashion schoenen trends van 2013!

Schoenen trends winter 2013

De winter schoenen trends van 2013 staan in het teken van uiteenlopende stijlen. We zien puntschoenen, hakken met enkelbandjes, loafers silhouetten en romeinse laarzen Als je goed oplet,  zie je dat veel trends van de zomer van 2013 aankomende winter doorlopen.  De schoenen trends die je deze winter kan verwachten zijn:

  • Peeptoes
  • Gladiators
  • Veters
  • Vrolijke prints
  • Loafer details
  • Punk couture

Meer weten over populaire schoenmodellen, klik dan hier

Peeptoes

Bij de winter denk je aan laarzen die je voeten lekker warm houden. Toch gaan we deze winter voor mooi en niet comfortabel. Want één van de schoenentrends van 2013 staat in het teken van de peeptoe. Op de catwalk van onder andere Jason Wu en Kenzo werd deze trend gespot. En sokken? Die zijn een echte no go bij dit model!

Gladiators

De Gladiator stijl keert deze winter terug. De zomer van 2013 stond in het teken van gladiator sandalen. Aankomende winter kunnen we genieten van gladiator boots, maar dan in de vorm van knielaarzen. Erg gewaagd, maar wel weer even anders. Deze stijl werd gespot op de catwalk van onder andere  Phillip Lim en Kenneth Cole.  Draag deze laarzen in plaats van de klassieke laars en maak deze winter een echt fashion statement.

Veters

Naast Romeinse invloeden en peeptoes zien we deze winter ook veel veters. Of ze nou in combinatie zijn met een stiletto hak of blokhak: veters stelen de show op de catwalk van Chloé en Jason Wu!

Vrolijke prints

Hoewel je bij vrolijke prints denkt aan frisse lentedagen en zwoele zomeravonden, is dat deze winter wel anders. Vrolijke printjes zijn aankomende winter hot! Roberto Cavalli, Altuzarra en Erdem showden allemaal printjes in hun winter collectie van 2013. Alle modellen zijn schoenen tot onder de knie. Denk: bloemen, luipaard en slangendesigns in pumps, enkellaarsjes en flats.

Loafer details

Loafers zijn aankomende winter een inspiratie bron voor vele grote modehuizen. Chanel, Tommy Hilfiger en Dries van Noten brachten een ode aan de mannen loafers in hun winter collectie. Ze  gaven daarbij allen een eigen draai aan de loafer. Denk aan loafer details op hakken en pumps om toch een vrouwelijke touch te geven aan het mannelijke schoentje.

Punk couture

In elke Shoejunk schuilt wel een kleine duivel. Daar speelden designers als Prabal Gurung, Versace en Alexander McQueen maar al te graag op in! Deze winter staat in het teken van punk maar wel op een chique manier. Denk kettingen, studs, spikes en over de top gespen. Deze trend is perfect voor de fashionista die zich van haar stoere kant wil laten zien!