Nike ontwerpt schoen voor ‘alledaagse helden’

Verpleegster zijn is een intensief beroep. Bedenk maar eens hoeveel ze tijdens hun werk de hele dag door lopen. Met gemak een paar kilometer wanneer je alles bij elkaar optelt! Zere voeten zijn vaak het resultaat, en ook de rug krijgt heel wat te verduren. De lichamelijke problemen nemen toe wanneer een verpleegkundige op slechte schoenen loopt. Nike heeft nu een speciale schoen ontworpen om dit probleem te verhelpen. Ook ‘alledaagse helden’ zoals dokters en gezondheidswerkers, die ook veel lopen, hebben er baat bij.

Nike Air Zoom Pulse

Het sportmerk Nike staat bekend om zijn ontwerpen voor atleten, zoals tennissers en basketballers. We kennen waarschijnlijk allemaal wel de Nike Air Max. De keuze om schoenen te ontwerpen voor medisch personeel is dan ook niet voor de hand liggend. Toch is er nu ‘Nike Air Zoom Pulse’, een sportschoen speciaal voor mensen die werkzaam zijn in de medische wereld. Nike wil ‘dagelijkse helden’ een handje helpen, zo liet het weten in een perscommunique.

Onderzoek op de werkvloer

Een tijdje geleden bezochten medewerkers van Nike hetOHSU Doernbecher Children’s Hospital in Portland, Oregon, om verschillende medische beroepen te bestuderen. Ze zagen de uitdagingen op de werkvloer met eigen ogen, zoals de lange uren die verplegers en dokteren moeten staan en lopen. Er is weinig tijd om te zitten. De nieuwe schoenen van Nike moeten zorgen voor meer comfort, want dat ontbreekt momenteel.

Alles draait om comfort op de werkvloer

De schoen wordt ontworpen in een soort klomp vorm, maar ziet er atletischer uit. Het design mag er zeker zijn, maar uiteindelijk draairt het om comfort. “De fit-, dempings- en tractiesystemen werken samen om de voet in alle ziekenhuisomstandigheden te beschermen’, liet Nike weten.

Bescherming voor de hiel

De schoen heeft een veerloze bovenkant en een elastische band die de hiel omvat. Deze elastische band zorgt ervoor dat de hiel goed wordt beschermd. Bovendien is de schoen licht van gewicht. Tevens heeft het een duurzame, volrubberen buitenzool met een zool die zorgt voor tractie, zelfs als er vloeistof of water aanwezig is.

Wat is Nike?

Nike, Inc. is een Amerikaans miljoenenbedrijf. Men spreekt het officieel uit als ‘Naiki’, maar buiten de VS is ‘Naik’ ook gebruikelijk. Behalve het hoofdmerk Nike behoren ook Converse, Air Jordan en Converse tot het bedrijf Nike Inc. Het logo van het bedrijf, de Swoosh, is een zeer bekend merkteken over de hele wereld.  Het bedrijf werd in 1962 opgericht door Bill Bowerman en Phil Night onder de naam ‘Blue Ribbon Sports’ (BRS). In 1972 veranderde het merk in Nike, en in 1978 werd de naam van de onderneming veranderd in ‘Nike Inc.’,  voerden het merk ‘Nike’ vanaf 1972 en veranderden in 1978 de naam van het bedrijf in ‘Nike, Inc.’, naar de Griekse godin van de overwinning Nike.