Elke dag Black Friday: zo vind je schoenen voor een zacht prijsje

Op 29 november is het Black Friday. Tijd om mooie kleding en schoenen in te slaan! Maar ook op andere dagen kun je prima schoenen voor een mooie prijs op de kop tikken. Je moet alleen weten hoe! Gebruik bijvoorbeeld een van de tips in dit artikel en voortaan is het bij jou altijd ‘Black Friday’!

Word vaste klant van een bekend schoenmerk

Probeer als klant van een bekend schoenenmerk zoveel mogelijk te profiteren van kortingen. Grote sportmerken zoals Adidas, Nike en Reebok bieden vaste klanten soms wel kortingen van 10 tot 20 procent aan. Ook andere grote namen staan hier om bekend, zoals Club Monaco en Target. Laatstgenoemde is een grote winkelier waar je een zeer uiteenlopend aanbod van schoenen vindt. Hopelijk zit er iets tussen, voor een zacht prijsje!

Word een producttester

Het testen van producten is een andere eenvoudige manier om aan goedkopere schoenen te komen, waar je anders de volledige prijs voor moet besparen. Een producttester ontvangt prototypes van schoenen om uit te proberen. In ruil voor feedback mag je de schoenen soms houden, hoewel de meeste bedrijven vragen om de schoenen terug te sturen. Wel ontvang je als beloning kort in de winkel. Dat is natuurlijk ook heel fijn! Bekende schoenenmerken die hun klanten compensatie bieden voor het uittesten van hun producten zijn New Balance, Brooks en Saucony.

Doe mee aan giveaways

Doe vooral mee aan zogeheten ‘giveaways’ als je dol bent op koopjes. Wanneer je een influencer volgt op Facebook, Twitter en/of Instagram is de kans groot dat je mooie aanbiedingen tegenkomt. Deze reclamecampagnes zijn opgezet om de betrokkenheid van merken te vergroten. Zo komt het regelmatig voor dat een paar schoenen gratis worden weggeven in ruil voor het delen van een bericht op Instagram. Wel heb je daarvoor voldoende volgers nodig, want een bedrijf wil natuurlijk wel een groot publiek bereiken.

Word lid van de ‘familie- en vriendenkring’ van een merk

Tegenwoordig kun je deel worden van een ‘familie- en vriendenkring’ van een winkel. In ruil voor jouw steun (bijvoorbeeld door schoenen te kopen bij een bepaald merk) ontvang je punten die ingewisseld kunnen worden voor korting. Alleen klanten die regelmatig iets kopen profiteren van mooie deals. Op die manier worden loyale en royale klanten beloond.

Profiteer van opruimingen of liquidatieverkoop

Wanneer een merk of detailhandelaar zijn activiteiten stopzet of een winkel sluit, verwent het klanten vaak met een grote opruiming of een liquidatieverkoop om de voorraad op te ruimen. Het is niet ongebruikelijk dat er kortingen worden aangeboden van wel 80 procent. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een paar mooie schoenen! Wie weet lukt het je zelfs wel om een paar design schoenen te kopen!

Bezoek speciale evenementen

Bekende merken organiseren regelmatig speciale evenementen. Denk bijvoorbeeld aan een dag in de winkel dat in het teken staat van een goed doel. Als extra bonus ontvang je soms productmonsters of heb je de kans om een mooie prijs te winnen, zoals schoenen van het merk. Wil je graag op de hoogte blijven van mooie acties? Volg dan retailers en bekende schoenenmerken op social media om niets te missen.