Goedkope uggs? De waarheid!

De winter staat voor de deur en dat betekent binnenkort weer koude voeten. De vraag naar Uggs neemt traditioneel komende maanden dan ook toe. Het is een wonder dat deze laars nog steeds zo populair is want de meeste trends duren een jaartje of twee. En daar profiteren ook anderen van die een graantje mee willen pikken door goedkopere nep varianten aan te bieden. Vaak met de bewering dat ze echt zijn….

Zoekopdrachten op internet

Op Internet wordt er flink gezocht op de zoekwoord combinatie ‘ goedkope Uggs’ . Maar liefst 9900 zoekopdrachten per maand, ten minste in de wintermaanden want de zomermaanden laten een vrije val van deze zoekopdrachten zien. De grote vraag is: wat verwachten deze zoekers te vinden bij het intikken van deze zoekwoorden? Aanbieders van nepartikelen kennen deze cijfers ook en hopen mensen die deze zoekwoorden gebruiken te verleiden met dubieuze producten.

JA en NEE

Natuurlijk willen ze een goedkoop paar. Maar bestaan die wel? Het antwoord daarop is JA en NEE. JA,omdat Uggs een generieke term is voor het type schoen dat in Australië z’n oorsprong vindt net als het woord ‘kookpan’ hier in Nederland. Een algemeen woord dus. En ja dan kun je ze dus ook goedkoop vinden. Elke laars die van sheepskin is gemaakt met de bekende rubber zool mag die naam dan dragen. Tenminste in Australië.

Lees hier alles over goedkope uggs en de waarheid. Goedkope uggs bestaan niet is onze conclusie. Lees alles over ons onderzoek naar goedkope uggs.

Maar het is anders als die zoekers op zoek zijn naar het merk Ugg Australia van Deckers Outdoor Corporation. Dan is het namelijk onmogelijk om goedkope varianten te vinden zonder dat ze nep zijn of via een andere route Nederland in zijn gekomen. Bijvoorbeeld door inkoop in de Verenigde Staten. Maar de meeste goedkope versies zijn niet echt. We gingen op onderzoek uit en begonnen bij de grootste zoekmachine en de zoekterm ‘ goedkope uggs’.  De resultaten zijn schokkend!

Zoekresultaten nader bekeken

Het eerste zoekresultaat is de website Uggsnederlandonline.com. Denk je dat je hier echte kunt kopen? Dacht het niet. Hoewel de site laarzen aanbiedt voor 99,67 euro in plaats van 294 euro of de bekende Bailey Button voor 120 euro in plaats van 380 euro is het de moeite niet waard. Je koopt hier geen echte. Bekijk het logo eens goed en geen thuiswinkelwaarborg of duidelijke contactgegevens. Nee niets van dit alles, alleen een formuliertje om contact te zoeken.

Bij het achterhalen van de eigenaar van de domeinnaam blijkt deze geregistreerd te zijn door een Chinees bedrijf waarvan de contactgegevens niet eens kloppen: GUANGDONG JINWANBANG TECHNOLOGY INVESTMENT CO. LTD. Ontdek je een patroon hier? De kans dat de uit China verzonden schoenen niet echt zijn is 100%. Check het eigendom van de domeinnaam zelf maar eens.

Het tweede zoekresultaat verwijst naar een domeinnaam samoffice.nl (zo staat het tenminste in de zoekresultaten van Google) die met enig zoekwerk verwijst naar de eigenaar SAM Office Support. En dat blijkt weer een IT bedrijf te zijn in Horst. Vreemd? Ja, want wat moet een IT bedrijf met een website die geen echte producten aanbiedt? Verkopen ze die zelf? Dat kan, maar waarschijnlijk niet want de domeinnaam verwijst namelijk naar een ander adres Nederland.uggbay.com.

Hummmmm, gaan we hier weer een patroon zien? Ja want op 7 januari 2013 is er bij Google al een verwijderingsverzoek ingediend voor dit domein. Maar Google heeft er helaas nog niets mee gedaan. Nader onderzoek leert ons dat ook Uggbay.com geregistreerd is door een Chinees bedrijf. En dat is dezelfde eigenaar van de domeinnaam die we eerder bespraken. Wederom goedkope nep varianten dus, maar dit keer wel via een Nederlands domein.

De zoektocht gaat verder

Onze zoektocht gaat verder….. we klikken nog een paar zoekresultaten aan op de eerste resultaat pagina waaronder de zichtbare domeinen Cingoli.nl, Mian.nl, ferragudo.nl en fullbalance.nl. Al deze zichtbare domeinen zijn een afleiding. Alle domeinen verwijzen namelijk naar de hiervoor besproken websites en dus naar één en hetzelfde Chinese bedrijf.

Ook het domein Laarzenwinkel.eu belooft weinig goeds. Wederom extreme onmogelijke kortingen en een opvallende domeineigenaar. Uit de registratiegegevens blijkt namelijk dat ene Ulrike Krause de eigenaar is. Geen bedrijf dus. Ulrike woont blijkbaar in Altenhof Duitsland. De vraag die bij ons naar boven komt is: hoe heeft Ulrike het voor elkaar gekregen verkooprechten te krijgen van Deckers Outdoor Corporation? Niet dus! Ook Ulrike verkoopt goedkope neppers.

We worden er moedeloos van, we kunnen nergens goedkope echte Ugg’s vinden. 7 van de 10 zoekresultaten op de eerste pagina verwijzen je naar goedkope fakes! Niet vreemd want goedkope varianten bestaan gewoon niet. Ook de tweede resultaatpagina resulteert in zoekresultaten die verwijzen naar dezelfde aanbieders. Het heeft dus gewoon geen zin om opzoek te gaan naar goedkope Uggs. Tenminste als je de echte wilt hebben. Misschien heeft het nog zin om de MediaMarkt in de gaten te houden want die willen nog wel eens met echte stunten. Maar verder……heb je geen schijn van kans.

Help ons!

Heb jij nog meer relevante informatie over neppers voor onze lezers? Reageer dan via de Facebook optie hieronder. Je helpt er anderen mee.